maanantai 29. maaliskuuta 2010

Lisäansiota riskittömästi omalla verkkopalvelulla?

Olen vapaa-ajallani tehnyt visailusivuston verkkoon ja nyt mieleeni on juolahtanut mahdollisuus muuttaa kätevä sivusto rahaksi. Sivuston idea on siis yksinkertainen, voit vastata muiden tekemiin visoihin ja tehdä myös omia visoja ilmaiseksi. Visat toimivat myös uusimmissa älypuhelimissa, joten voit jakaa tekeleesi vaikka kaverin kännykkään tai sähköpostiin ja katsoa miten hän pärjää visassasi.

Nykyisin verkkosivujen ylläpito on todella edullista (alkaen 21€/vuosi esim. www.suncomet.com) ja yleensä suurimmat kulut tulevatkin markkinoinnista ja sivujen valmistuksesta. Omassa tapauksessani sivujen valmistus on onneksi ilmaista, koska pystyn tekemään kaiken itse. Juuri sijoittamisesta innostuneena en haluaisi kiinnittää yhtään rahojani markkinointiin, mielummin keksin keinot tämänkin ilmaistamiseen. Tietysti vanhat keinot hakusivujen optimoinnista on hyväksi, mutta nykyisin verkkosivujen viidakossa tarvitaan myös jotain uutta, seuraavassa ideani.

"Markkinointivisa pk-yrityksille"

MITÄ
  •  ilmainen markkinointivisa pk-yrityksille logolla varustettuna
  •  kysymykset liittyvät yritykseen, vastauksia löytyy yrityksen kotisivuilta
  •  linkki yrityksen kotisivuille visailupalvelusta (vastausten etsimiseen)
MITEN
  •  minä tuotan visan, yritys lisää linkin visaan omille kotisivuilleen
  •  yritys tarjoaa mahdollisen palkinnon visaan (tai/ja visailupalvelu tarjoaa krediittejä palkinnoksi)

MIKSI
  •  lisää kävijöitä yrityksen kotisivuille (+visailupalveluun)
  •  levittää tietoa yrityksestä
  •  kontakteja yritykselle/osallistujien tiedot yrityksen käyttöön (pyydettävä lupa osallistujilta)
Suomi on täynnä pk-yrityksiä, joilla on kotisivut, mutta ne ovat staattiset ja sieltä yleensä haetaan vain pakolliset yhteystiedot. Sivuilla ei ole täten myöskään paljoa kävijöitä ja toimivat vain ns. käyntikortteina. Markkinointivisa tuo ratkaisun näihin ongelmiin ja vielä ilmaiseksi. Kävijöiden vastattua visaan heille jää taatusti yrityksestä enemmän mieleen kuin perinteisillä mainoksilla, olisiko tämä sitten se markkinointi 2.0?

Mikäli jäit ihmettelemään mitä krediittejä annan palkinnoksi, niin olen implementoinut visailupalveluuni myös ns. maksulliset visat, joihin osallistuminen vaatii krediittejä ja niissä on rahapalkinnot (huomattavasti paremmat palkinnot kuin markkinointivisoissa). Krediittejä voi tilata maksullisella teksiviestillä (tekstiviestipalvelu on myös kuluton). Tässä vaiheessa olette tietysti jo malttamattomina menemässä itse visailusivuilleni, joten päästän teidät tuskista, osoite on www.omavisa.net

Tämä toiminta on täysin riskitöntä ja vaatii hyvin vähän omaa aikaani, lisäksi pystyn kanavoimaan kaikki mahdolliset tuotot suoraan sijoittamiseen. Mikäli sivustoni kävijämäärät lähtevät räjähdysmäiseen nousuun voin tuotteistaa sivuni ja myydä sen sievoisella summalla eteenpäin. En näe idealla kuitenkaan mahdollisuutta edetä kansaivälisille markkinoille, joten oma vapaa-aikani säilyttämiseksi näen myynnin järkeväksi jossain vaiheessa.

En ole vieläkään saanut odottamiani Nordnet tunnuksia, koska mulla oli hämminkiä henkilöllisyyden todistamisessa ja huomenna lähteekin uudet versiot kopioista menemään. Toivottavasti loppuviikosta olen saanut jo tunnukset ja pääsisin hieman raportoimaan omia mielipiteitä palvelusta. Etelä-Amerikkaan sijoittaminen kiinnostaisi ainakin näin aluksi, mutta saa nähdä mihin sijoituksiin päädyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti