keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Alkusanat

Olen 27-vuotias Etelä-Suomessa asuva mies, joka on hurahtanut sijoittamisen mahdollisuuksiin. Olen töissä isossa tietotekniikkafirmassa koodarina ja tulotasoni on 3400 euroa kuukaudessa. Alussa tarkoitukseni on melko agressiivisestikkin laittaa rahaa hyvin hajautettuihin sijoituksiin ja myöhemmin rauhoittaa tahtia, niin että 10-15 vuoden kuluttua alkaisin olemaan riippumaton työelämästä.

Minulla on lainalla ostettu asunto, jonka nykyinen markkina-arvo on noin 150 000 euroa, lainaa minulla on jäljellä asunnosta noin 105 tuhatta euroa (arvo siis noussut mukavasti viimeisen 5 vuoden aikana).

Alla tarkempi luettelo kuluistani kuukaudessa:
Tulot verojen jälkeen (sis auto)+2100
Vastike-220
Lainanlyhennys+korko-440
Puhelin-30
Ruoka-100
Vaatteet-100
huvi+harrastukset-200
Bensa+matkat-50
Vakuutukset-25
Sähkö-30
Netti-25
Yhteensä+880
Minulle jää siis noin 880 euroa sijoitettavaa, joka kuukausi mikäli pysyn tässä tiukassa arviossa ja mitään yllättävää menoerää ei kuukaudelle osu.

3 kommenttia:

 1. Kuluista päätellen ei taida blogin kirjoittajalla olla naista viemässä omaa osaansa potista.Onko kumppaniin sijoittaminen sitten järkevää pitkällä aika välillä onkin miettimisen arvoinen asia.

  VastaaPoista
 2. Itse olen saman tyylisessä tilanteessa ja kulurakenne kutakuinkin samaa luokkaa. Itse näen asian niin, että fiksusti toimiva pari vähentää toistensa kustannuksia.

  VastaaPoista
 3. Puolison valinnalla on vaikutuksensa. Minä tienaan kokolailla juuri saman verran, mutta kun elätettävänä on työtön mies (jolla ei ilmeisesti ole minkäänlaisia suunnitelmia koskaan työllistyäkään), ylimääräistä rahaa ei juurikaan jää. Äimistelin ensin miten sinulla voi jäädä noin paljon ylimääräistä rahaa kuussa, mutta samoihin lukeemiinpa minäkin päätyisin, jos ei olisi autolainaa eikä tuota miestä. Auton saan maksettua heinäkuussa ja harkinnassa on miehestäkin eroon hankkiutuminen.

  Muuten mukava mies mutta rehellisyyden nimissä: Kyllä se raha vaan vaikuttaa kun tajuaa että jos haluaa jatkaa suhdetta, se tarkoittaa samalla sitä, että joka kuukausi koko loppu elämän menee 300-400 euroa miehen ruokkimiseen, vaatettamiseen ja harrastuksiin. 400 euroa kuussa tekee 4800 euroa vuodessa. Sillä rahalla lyhentelisi jo kummasti asuntolainaa tai kerryttäisi sijoituksille korkoa.

  VastaaPoista