torstai 28. maaliskuuta 2013

Kokeilua: Elisa Lompakko

Päätin kokeilla Elisa Lompakkoa kun Lumia 900 puhelimeeni tuli saataville Lompakko-sovellus. Ehtona kokeiluuni oli ilmaisuus, tarkistin että kaikki on ilmaista ja siltähän se vaikuttikin, alkuun pääsee kyllä ilmaiseksi. Vasta kun haluaa kokeilla varsinaista lähimaksamista tarvitaan maksutarra, joka maksaa tällä hetkellä 5 euroa (toimituskulut). Seuraan tilannetta, koska on ollut huhua että tarroja voisi jossain vaiheessa saada myös ElisaShopitista (ehkä se on silloin ilmainen?). Hinnastossa on ilmoitettu Lompakon kuukausi maksu 50 senttiä/kk, jota ei toistaiseksi peritä.

Pyrin kokeilujeni ohessa selvittämään olisiko Elisa Lompakosta säästäjän apuvälineeksi. Olisiko näin helpompi hallita rahan kulutusta ostosreissuilla?


Elisa Lompakko -palvelun avulla siirrät useita perinteisen lompakon ominaisuuksia omaan puhelimeesi. Elisa Lompakon yhteistyökumppanina toimii MasterCard ja palvelu on tarkoitettu kaikkien kotimaisten operaattoreiden asiakkaille.Mikäli haluaa siirtää Elisa Lompakkoon rahaa ilman kuluja täytyy olla vahvasti tunnistautunut, tämä tapahtuu Mobiilitunnisteen avulla.

Mobiilivarmenne on matkapuhelimen sim-korttiin liitetty tietopaketti sim-kortin omistajan henkilötiedoista. Se on sähköinen henkilöllisyystodistus, jolla sim-kortin haltija voi todistaa erilaisissa sähköisissä palveluissa tai sähköisissä allekirjoitustilanteissa olevansa se, joka väittääkin olevansa

Minulla ei tietenkään ollut vielä Mobiilitunnistetta käytössä ja harmikseni huomasin että sen saamiseksi minun tulee käydä ElisaShopitissa, koska nettisivuilla ei ollut tuettuna Nordean pankkitunnistusta (muut pankit siellä kyllä olivat). Tarvitsin myös uuden sim-kortin, koska olin heittänyt alkuperäisen kantaosan pois, jossa mobiilitunnisteen tunnusluku oli. Homma hoituis liikkeessä noin vartissa ja palvelu aktivoitui puolessa tunnissa.

Seuraavaksi tunnistauduin Lompakkoon varmenteen avulla ja sain tietooni tilinumeron ja viitteen, jolla pystyn siirtämään maksutta rahaa Lompakkoon. Suoritus tuli näkyviin kahden päivän viiveellä ja sain tästä vahvistus tekstiviestin. Kaikista Lompakon tapahtumista tulee tekstiviesti-ilmoitus, tämä lisää turvallisuutta varsin mukavasti.

Seuraavaksi ajattelin:
  • Kokeilla rahaviestin lähetystä toiselle Elisa Lompakko käyttäjälle (reaaliaikainen, ilmainen, 2-50 euron summat)
  • Pitää silmät auki ja etsiä missä lähimaksamista voisi käyttää.
  • Tarvittaessa generoida nettimaksukortteja verkko-ostoksia varten (25 senttiä/kortti/muutos, voit itse määrittää kortin voimassaolon)
Palaan asiaan kun minulla on lisää käyttökokemuksia.

3 kommenttia: