perjantai 5. elokuuta 2016

Henkilökohtaisen resilienssin kehittämistä ja pankkiasiointia

Haluan hallita elämääni ja päästä asettamiini tavoitteisiin. Tämä vahva halu näkyy kaikessa minun toiminnassani aina vahvasta motivaatiostani vaatekaappini hyvään järjestykseen asti. Yritän perheeni kanssa elää melko säästeliästä elämää ja kuluttaa järkevästi, mutta tietyt tapaamiset esimerkiksi pankissa vaativat asustukseen panostamista, jotta antaa oikean vaikutelman ja parantaa näin mahdollisuuksia neuvotteluissa.

Nyt onkin oikea aika kilpailuttaa taas pankkeja kun marginaalitasot laskevat ja kilpailu asiakkaista on kovimmillaan. Oma neuvotteluvalttini on myös pankin mahdollisuus saada iso kokonaisasiakkuus. Iso hyöty tästä itselle olisikin premium/private asiakkaaksi pääseminen ja sen tuomat alennukset esimerkiksi vakuutuksissa. Katsotaan miten käy.

Vaatekaappini pidän järjestyksessä

Aina välillä tulee vastoinkäymisiä ja asiat eivät mene suunnitellusti, siksi haluankin edelleen kehittää kykyä selvitä näistä vastoinkäymisistä nopeasti. Oma resilienssini onkin omasta mielestäni varsin hyvällä tasolla, mutta sitä voi parantaa edelleen jatkuvasti.

Resilienssi kuvaa ihmisten elämänhallintaa ja kykyä elää hyvin huolimatta vastoinkäymisistä.

Yksinkertainen reseptini: Kyseenalaistan toimintatapojani jatkuvasti ja kokeilen uusia, joista sitten poimin parhaaksi havaitut tavat käyttöön ja teen niistä rutiineja.

Toisen sijoitusasunnon laskelmia

Toisen sijoitusasunnon kaupat lähestyvät, joten nyt on aika tehdä hieman yhteenlaskua tämän asunnon suhteen.

Ensimmäiset kaksi vuotta valmistumisesta:
Hoitovastike: -140 €
Pääomavastike: -156 €
Vuokra: +1050 €
Sijoituslaina kk-erä: -270€ (josta korkoja: 60€)
Verot: -208€
YHTEENSÄ: +276 €

Yhtiölainan lyhennysten alkamisen jälkeen:
Hoitovastike: -140 €
Pääomavastike: -840 € (josta korkoja 150€)
Vuokra: +1100 €
Sijoituslaina kk-erä: -270€ (josta korkoja: 60€)
Verot: -225€
YHTEENSÄ: -375 €

Ensimmäiset kaksi vuotta vuokraamisesta jäisi rahaa ylitse, mutta sen jälkeen pitää alkaa syöttää omaa rahaa lyhennyksiin, jotta homma pyörii. Käytännössä kaksi ensimmäistä vuotta minun kannattaisi laittaa yli jäävät rahat sivuun, joita käytän sitten tähän tarkoitukseen. Silloin vuokraukseen liittyvät lainanlyhennykset ja maksut tulisivat vuokrauksen tuloista ainakin ensimmäiset 3-4 vuotta. Tämän jälkeen vuokratason nousu toivottavasti mahdollistaa samanlaisen tilanteen tulevaisuudessa.


3 kommenttia:

  1. Tuohon kun ynnää mahdolliset (todennäköiset) korkeammat lainan korot lähitulevaisuudessa ja poistuvan (asteittain) asumistuen, niin se on sitten morjensta pöytään.

    VastaaPoista
  2. Noh, mitäs kuuluu si8oituksille? Eipä ole päivitystä vähään aikaan kuulunut...

    VastaaPoista
  3. Miltäs tilanne näyttää näin 2018?

    VastaaPoista