maanantai 8. heinäkuuta 2013

Seuranta 6/2013

Kesäkuussa ostin uuden asunnon ja pian vuokraan vanhan asuntoni, tästä johtuen seurantaraporttini alkaa näyttää häränpyllyä, mutta jatkan silti seuraamista. Käytin koko vararahastoni uuden asuntolainan nostokuluihin ja varainsiirtoveroon (yht 5330 euroa) ja sitten siihen päälle kun laskee normaalin kuukausittaisen kulutukseni (noin 1500 euroa), niin saadaan kuukausi kivasti pakkaselle ja tavoite jäämään jälkeen. Ei paljoa lomarahatkaan pelastaneet tätä kuukautta.

Tavoitteen suhteen ei aio kuitenkaan vielä luovuttaa, koska toivottavasti vuokratuotto auttaa minua kirittämisessä.

Vuoden 2013 seuranta


Tällä hetkellä arvot ovat (muutokset kuukaudessa):

Yhteensä: 1 462,25 € (Muutos: -67,70 %, Tuotto: -2,01 %)
Osakkeet: 731,00 € (Muutos: +31,70 %, Tuotto: -4,07 %)
Tavoitetta jäljessä: 4537,75 €

Pohdintoja

Heinäkuussa joudun maksamaan kahden asuntolainan lyhennykset ja korot, joten seuraavassakaan raportissa ei ole esitettävänä hienoja lukuja.

Positiivisena puolena oli se että pystyin jatkamaan osakkeiden osteluita (etf:iä) ja sain nyt niitä halpaan hintaan kun markkinat ovat suunnanneet alaspäin. Lisää positiivisuutta aiheuttaa tämän viikon jälkeen alkava kesäloma.

Loppuun tietysti vielä pakollinen mainos vuokrattavasta kämpästä: http://asunnot.oikotie.fi/vuokrattavat-asunnot/7689029

4 kommenttia:

 1. Onnea kämpän vuokraukseen.

  P.S. En tiedä oliko ihan hyvä idea laittaa vuokralinkkiä tänne blogiin, koska nyt jokainen näkee nimesi ja puhelinnumerosi ja voi ne yhdistää tässä blogissa ilmoittamaasi varallisuuteesi...

  VastaaPoista
 2. Se oli tietoinen riski, kohtuu pienet on omaisuudet vielä ja vuokrailmoitus katoaa sitten kun vuokralainen löytyy. Kalustettuna vuokraaminen on astetta vaikeampaa, joten kaikki näkyvyys on plussaa.

  Olen muuten aika pettynyt oikotien kävijämääriin 5-10 uniikkia kävijää päivässä tuolla ilmoituksella, vaikka ostin lisänäkyvyyttäkin.

  VastaaPoista
 3. Muutos: -300,30 %. Mitä tarkoittaa?

  VastaaPoista
 4. Nyt on korjattu oikeampi arvo =) en tiedä mitä ajattelin.

  VastaaPoista