perjantai 10. kesäkuuta 2011

Bitcoinit elämäni paras sijoitus!

Sijoitin tuossa muutama kuukausi sitten bitcoineihin, tähän uuteen digitaaliseen kryptovaluuttaan. Sain hyvältä ystävältäni tietää näistä ja hän suositteli tutustumaan aiheeseen lukemalla verkosta artikkeleita. Alun hämmennyksen jälkeen olin myyty. Päätin heti lähteä muutamalla satasella mukaan ja ostin tätä uutta valuuttaa www.mtgox.com markkinapaikalta, jossa voi käydä kauppaa dollareista <-> bitcoineihin, tuolloin hinta oli 4 dollaria/1 BTC. Nyt hinta on 8-kertaistunut ja olen päässyt hyötymään tästä valtavasta buumista.

Bitcoineilla on muutamia erinomaisia ominaisuuksia verrattuna normaaliin valuuttaan:
 • Niiden maksimimäärä on rajattu 21 miljoonaan kappaleeseen
 • Uusien kolikoiden syntymisen nopeus on vakio ja tahti hidastuu kokoajan -> ei inflaatiota
 • Mikään yksittäinen taho ei hallinnoi valuuttaa 
 • Toimii peer-to-peer verkoilla, jolloin mikään yksittäinen taho ei voi myöskään sulkea verkkoa
 • Transaktiot ovat anonyymeja ja nopeita, ne kulkevat suoraan lompakosta lompakkoon ilman välikäsiä
En nyt ala selittämään tämän laajemmin, mutta tietoa löytyy haluaville (http://fi.wikipedia.org/wiki/Bitcoin). Minulla on vahva usko että valuutan suosio jatkaa kasvuaan ja vaikka tässä onkin pienen kuplan oireita on mahdollista, että tämä lyö oikeasti läpi. Olen myös laittanut tämän takia normaalin sijoitussuunnitelmani hetkeksi jäihin, mutta nyt palaan myös siihen muutaman kuukauden tauon jälkeen.

Seligsonilla olevan salkun arvo on nyt noin 7 000 euroa, arvo on laskenut hieman ja kotiutin rahaa hetkelliseen rahantarpeeseen. Nyt luulen pääseväni takaisin kiinni aikatauluuni kun sain palkankorotuksen ja on taas hieman enemmän varaa laittaa sivuun.

15 kommenttia:

 1. Kuulostaa taas yhdeltä WinCapitalta / Ponzilta.

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä tässä on isonkin kuplan piirteitä, mutta tarkemmin tutustumalla tämä on open source valuutta, jossa kaikki lähdekoodi on avointa ja täten ei voi olla ns. kenenkään "huijas", eri asia on sitten kiistellä toimiiko tämä valuutta käytännössä tai saavuttaako se suuren suosion.

  VastaaPoista
 3. Näitkö tämän?
  http://forum.bitcoin.org/index.php?topic=16457.0

  VastaaPoista
 4. Tällä hetkellä kun MtGox on alhaalla, Bitcoineja voi vaihtaa TradeHillissä.

  VastaaPoista
 5. Vähän päivitystä: mun bitoinien arvo on nyt noin 20 kertaisen alkuun verrattuna ja 200 euroa on kasvanut 3500 euroksi, vieläköhän sitä malttaisi?

  VastaaPoista
 6. Myitkö ennen 10. päivän laskua?

  VastaaPoista
 7. Myin kyllä. Oli hölmöä pitää tollasia summia noinkin erikoisessa sijoituksessa.

  VastaaPoista
 8. Tämähän on vasta alkua, katsotaan kuinka korkealle vielä noustaan.

  VastaaPoista
 9. "Bitcoinit elämäni paras sijoitus!"

  Otsikko pitää paikkansa omallakin kohdalla. Tuotto oli 300% 2 kuukauden aikajänteellä. Nyt kuitenkin pysyn hyvällä mielellä poissa markkinoilta(vaikkakin muutama BTC viihdevaluen takia lompakossa)

  VastaaPoista
 10. Kiinnostuin myös bitconista ja mtgoxista, mutta olipas raskas systeemi. Vaati kuvallisia henkkareita jne. Vaikeaselkoinen aloittelijalle. Voitko suositella jotain muuta paikkaa mistä niitä bitcoineja voi ostaa?

  VastaaPoista
 11. Tällä hetkellä parhaat paikat ovat bitstamp.com, bittiraha.fi ja helsingin bitcoin utomaatti.

  VastaaPoista
 12. Ihan mielenkiinnosta kysyn, mutta oletko pitänyt vuonna 2011 ostamasi Bitcoinit? Jos olet pitänyt bitcoinit, niin toivotan isosti onnea, koska hinta on hippasen noussut viime aikoina :-)

  VastaaPoista
 13. Bitcoin hesabı açmak mı istiyorsunuz? Tıklayın:Bitcoin hesabı aç

  VastaaPoista