torstai 22. elokuuta 2013

Nordea lyhennysjousto, ei kaikille ilmainen



Nordea on jonkun aikaa mainostanut verkkosivuillaan ilmaista lyhennysjoustoa asuntolainoihin, käytännössä tämä tarkoittaa sitä että pääset säätämään asuntolainasi lyhennyksen osuutta pienemmäksi tai isommaksi sovitun prosentuaalisen osuuden verran (koko jäljellä olevasta lainasta). Korko on pakko maksaa aina, mutta lyhennyksen osuuden voit itse käydä muuttamassa verkkopankissa kun maksu on muodostunut.

Lyhennysjouston käyttöönotto tulee tehdä konttorissa ja kävinkin viikko sitten tämän tekemässä. Pieni sanaharkka saatiin aikaiseksi kun minulle selvisi ettei lyhennysjousto olekkaan minulle maksuton, vaan lainaani on nyt pakko liittää tilinhoitomaksu 2,30 euroa/kk, jota minulla ei aiemmin ole ollut, koska laina on 8 vuotta vanha. Osalle siis ilmainen ja osalle ei, hyväksyin kuitenkin ehdot ja nyt minulla on 10% verran säätövaraa lyhennyksissäni.

Ensimmäisen asunnon lainaan minulla on jäljellä Nordeassa noin 78 000 euroa, joten saan nostettua lyhennysjouston avulla halpaa rahaa 7 800 euroa, sen ajattelin tehdä seuraavien kuukausien aikana, koska tämän lainan marginaali ja korko on ennätyksellisen alhainen (0,3% + 0,2%). Rahat sijoitan tietysti rahastoihin, joissa tuotto on keskimäärin selvästi tätä parempaa. Korkojen muuttuessa epäsuosiollisiksi, lyhennän asuntolainaa sitten toiseen suuntaan sen 10% enemmän, kätevää.

1 kommentti:

  1. Vaikuttaa hyvältä. Mutta kuten kaiken velan kanssa se vaatii tarkkuutta. Itsellä on kanssa lainakuvio, korko on isompi. Sijoitan velkarahan firmoihin jotka maksavat korkoa enemmän osinkoa. Lisäksi pyrin hyödyntämään paremmin myynnit.

    Tämä on johtanut tosin selkeästi kasvaneeseen myyntien / ostojen määrään, jota en periaatteessa välittäisi kovin paljoa tehdä. Vaikka osakkeisiin kielletäänkin rakastumasta.

    Näennäistä voittoa on tullut pyöreesti 12k tänä vuonna, jotka olen vähentänyt aiempien vuosien tappioista. Joten toistaiseksi siis menee hyvin. Pienenä riskinä on joutua maksamaan voitoista veroa, tosin riski ei ole Nokiaa(kin) kalliilla ostaneena kovin iso.

    Tavoite on siirtyminen eläkkeelle, sinne taas on onnekkaasti vielä suhteellisen paljon aikaa. Se voi siis onnistua.

    VastaaPoista